top of page
Search

Suntem călători, nu turiști: Pregătirea unei excursii în Namibia

Updated: Mar 28



În urma parteneriatului încheiat cu Federația Română de Automobilism Sportiv, urmează să vă aducem în atenție aspecte importante în ceea ce privește condusul autovehiculelor într-un mod corect și în siguranță. Fiind promotorii acestui deziderat, ne dorim ca prin intermediul articolelor noastre, să influențăm într-un mod pozitiv atitudinea si comportamentul conducătorilor de autovehicule în ceea ce privește angajamentul acestora atunci când își planifică următoarea călătorie.


În articolele noastre, vom face recomandări referitoare la expedițiile pe care noi le organizăm atât în țară cât și în străinătate, fie cu autovehicule de stradă sau off-road, fie cu vehicule precum rulotele.

Dacă vorbim de pregătirea unei experiențe precum călătoria în aventuroasa și fascinanta Namibia, vom începe cu capitolul Managementul Riscului.


La ce ne gândim când vine vorba de risc și cum anume îl gestionăm?


Fiind vorba despre o călătorie îndepărtată, luăm în calcul toți factorii care ar putea influența periclitarea călătoriei, cum ar fi: lipsa documentelor, utilizarea echipamentului necorespunzător, starea vremii, starea fizică si psihică a dumneavoastră. Prin urmare, noi, atunci când ne pornim la drum, ținem cont de următorii pași:


  1. Pregătirea documentelor necesare: pașaport cu termen de valabilitate  de minimum 6 luni, permis de conducere valabil + permis de conducere internațional eliberat de ACR (valabil 1 an), asigurare medicală, card de credit pentru plata garanției în cazul închirierii unui autovehicul, bilet de avion dus-întors, documente justificative referitoare la scopul și durata călătoriei;

  2. Pregătirea bagajului de călătorie: bocanci de drumeție/hiking, pantofi sport, papuci de casă (eventual cei cu talpă de plastic/cauciuc), geacă de puf/ploaie cu glugă, căciulă, pantaloni de drumeție, pantaloni scurți, tricouri, bluză cu mânecă lungă, costum de baie, ciorapi, lenjerie;

  3. Echipament și accesorii: pix (necesar pentru completarea formularelor de viză la sosirea în aeroport), lanternă (de preferat o lanternă frontală), șapcă sau pălărie de soare, ochelari de soare, cremă de soare cu SPF, binoclu, aparat de fotografiat sau telefon, spray anti-țânțari, adaptor priză, bani numerar Euro sau Dolari Americani (noi schimbăm la un schimb valutar la sosirea pe aeroport);

  4. În cazul în care este necesar să luăm cu noi anumite cantități de medicamente, avem în vedere contactarea autorităților din Namibia pentru a ne informa asupra tipurilor și a cantităților de medicamente permise la intrarea pe teritoriul acestei țări.

 

Aceiași pași îi urmăm și atunci când urmează să efectuăm o calătorie cu autovehiculul, prin gestionarea cât mai bună a riscurilor care pot apărea, și anume: dacă ne referim la pregătirea autovehiculului, noi  ținem cont întotdeauna de starea vremii (anvelopele să fie cele potrivite pentru sezonul în care ne aflăm), apoi autovehiculul să fie funcțional din punct de vedere tehnic: frâne, lumini, lichide, etc. Totodată starea noastră fizică și psihică trebuie să fie una în parametri optimi (dacă starea de sănătate ne-ar putea afecta condusul: stări de leșin, tulburări de vedere, tulburări de somn, fracturi ale membrelor, etc., mai bine amânăm călătoria sau să găsim pe cineva care să ne ducă/înlocuiască).


Așadar, prin recunoașterea situațiilor potențiale de risc, evităm să ne punem în situația de risc, iar dacă totuși ajungem în situația de risc, să o rezolvăm.

Un management al riscului defectuos poate conduce la întreruperea călătoriei. Prin urmare, noi ținem mereu cont de acești pași simpli pentru un voiaj în siguranță.

6 views0 comments

Comments


bottom of page